podcast
programma
makers

podcast
programma
makers

MikstMedia weet het zeker: podcasts gaan het helemaal maken. Zijn ze nu nog grotendeels gratis, in de toekomst zullen luisteraars steeds vaker moeten betalen voor een audioprogramma op afroep. Zo gaat het immers met alle nieuwe mediavormen. Denk maar eens aan Netflix en digitale dagbladen.

Recente Podcasts

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 7 & 8

Wanneer ik op pad ben – uiteraard met camera – en iemand zoals op één van mijn foto’s op straat zie liggen slapen, schiet er van alles door mijn hoofd. Hoofd omdraaien en doen alsof er niets aan de hand is kan ik niet. Ik blijf dan altijd even stilstaan met de gedachte, ‘’Heeft ie misschien ergens op de wereld een vrouw en kinderen? En wat heeft hij voor ogen heeft gehad voor hij een risicovolle reis naar Europa begon?” Hij zal vast ook zijn idealen hebben gehad. Terwijl die gedachten door mijn hoofd schieten, pak ik automatisch mijn camera…

Goed, dit is de laatste podcast van een reeks welke ik met veel plezier heb geproduceerd. Al is het niet echt met regelmaat geweest. Het staat er en dat is het belangrijkste.
Inmiddels hangen de foto’s aan de muur bij Duinzigt in Oegstgeest. Evenals dat van andere fotografen die met bijzonder werk exposeren. Naar mijn bescheiden mening, absoluut een bezoek waard. Dus wanneer deze podcast je voldoende heeft getriggerd en de hierboven omschreven situatie zelf wilt zien, kom dan vooral langs. Mail mij gerust voor een afspraak om te kijken waar ik het laatste half jaar over heb gebabbeld. MEER JOB…

Kleinkind koopt vinyl

Opa draaide in zijn jonge jaren muziek af van grammofoonplaten. Hoe ouderwets. Maar zijn kleinkinderen doen het ook sinds een aantal jaren. En het worden er steeds meer. Net als van Facebook keert de jeugd zich af van streaming. Te onpersoonlijk, vinden veel scholieren en twintigers. En, wie hoor je eigenlijk drummen in dat vette nummer?

MEER ANDRÉ VERMEULEN…

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 6

Deze podcast heeft misschien wat minder te maken met mijn expo in oktober van dit jaar…

Soms word je in het fotografisch zakelijk leven geconfronteerd met zaken waar je niet direct op zit te wachten. In dit geval heb ik het over de aankondiging van het cameramerk Nikon. Ze gaan stoppen met de productie van spiegelreflexcamera’s. Hoe dat bij mij binnenkwam en wat dat voor gevolg voor mijn equipement is geweest, kun je horen in de Aanloop nummer 6. Snel luisteren dus! MEER JOB…

MikstMedia maakt drie soorten podcasts: opnames over actuele zaken die voor ophef zorgen, gesproken columns en tweegesprekken over alles wat boeit, boos maakt of belachelijk is, en podcasts over zakenmensen, die iets bijzonders te vertellen hebben. De eerste is gratis, de tweede en derde groep betalen voor een productie.

ACTUELE ZAKEN

Daar kunnen de makers van MikstMedia zich soms heel druk over maken. Misschien wel meer dan hun hart toelaat. Maar het sneller kloppen van het belangrijkste motortje in hun lijf benaderen ze naast de serieuze boodschap, alles met de welgemeende cynische knipoog.

ZAKEN DIE ER TOE DOEN

Er zijn tal van ondernemers die iets zinvols te vertellen hebben. Een podcast doet dan wonderen. Dit snelle misschien niet zo visuele medium land soms eerder bij de luisteraar, simpelweg omdat je slechts hoeft te luistern. Doe je ogen dicht en het interview of monoloog wordt zichtbaar.

WAT KOST NOU Zoiets

Natuurlijk moeten de programmamakers van MikstMedia ergens van leven. Dat doen ze door podcasts in opdracht te produceren. Opdrachtgevers een mooier en breder podium geven. Dat kan met video, geschreven content, maar absoluut met podcasten…

ANDRÉ VERMEULEN Dik dertig jaar ervaring in de journalistiek. Schrijft sinds tien jaar biografieën van bobo’s uit openbaar bestuur en Binnenhof. Zag kranten en tijdschriften verdwijnen.
Ziet podcasts op termijn als opvolger van praatradio voor achtergrond, commentaar en opinie.

JOB HENDRIKS fotograaf, filmmaker & conceptueel ontwerper, heeft een lange carrière rond de Amsterdamse reclamewereld en de Randstad. Deze begon zo’n beetje tijdens zijn opleiding als fotograaf en ontwerper. Ondanks zijn rotsvaste geloof in beeld, gelooft Hendriks in het fenomeen ‘En En…’

MikstMedia, dat zijn twee mediatijgers: fotograaf/videoproducent/conceptueel ontwerper Job Hendriks en journalist/auteur André Vermeulen én beiden zijn certified podcasters. Zij vullen elkaar goed aan; de een weet alles van beeld en geluid, de ander van inhoud en tekst.

Waarom MikstMedia? Omdat het goed, goedkoop en groovy  is, met vestigingen in Nederland en België.

ANDRÉ VERMEULEN Dik dertig jaar ervaring in de journalistiek. Schrijft sinds tien jaar biografieën van bobo’s uit openbaar bestuur en Binnenhof. Zag kranten en tijdschriften verdwijnen. Ziet podcasts op termijn als opvolger van praatradio voor achtergrond, commentaar en opinie. 

JOB HENDRIKS fotograaf, filmmaker & conceptueel ontwerper, heeft een lange carrière rond de Amsterdamse reclamewereld en de Randstad. Deze begon zo’n beetje tijdens zijn opleiding als fotograaf en ontwerper. Ondanks zijn rotsvaste geloof in beeld, gelooft Hendriks in het fenomeen ‘En En…’

MikstMedia produceert podcasts op velerlei terrein. Dat doen we veelal voor eigen rekening. Omdat we geen reclame in onze podcasts willen, stellen we ook betaalde producties samen in opdracht van bedrijven en non-profitorganisaties. Tegen een schappelijke vergoeding bieden we vier varianten:

In een of meer interviews vertel jij waarom jouw bedrijf of non-profitorganisatie op aarde is en hoe je de komende jaren het verschil wil maken.

We maken een reportage in documentairevorm over jouw bedrijf

We maken niet alleen een podcast(serie) over jou en je bedrijf, we filmen het ook. De videoregistratie kun je apart gebruiken naast de podcast.

Omdat wij van alle markten thuis zijn stellen we ook brochures, boekwerkjes en complete biografieën samen. Ook fotografie zit in ons pakket.

Voor standaard podcasts rekenen we een vast bedrag (zie elders op de website), bij een wat omvangrijkere opdracht wordt het maatwerk. Denk je dat een (visuele) audioproductie ook iets voor jouw organisatie is, neem dan contact met ons op via telefoon of e-mail en je hebt binnen 24 uur een uitgewerkt voorstel op je bureau.

CONTACT MET MIKSTMEDIA

Je hebt je telefoonnummer opgegeven

6 + 11 =

Realisatie site: JOB HENDRIKS Beeldmarketing