De podcasts van Job Hendriks

Op deze pagina vind je de podcasts die Job vanaf 2021 heeft geproduceerd. De eerste podcasts zijn nog onder de naam HODPOD, oftewel ‘Hendriks on Demand Podcasting’ uitgebracht. Inmiddels is de naam omgedoopt naar MikstMedia – podcast programma makers.

De naam HODPOD was geen toeval, maar is een knipoog naar een populair gerecht dat Hendriks voor het eerst kreeg voorgeschoteld tijdens een reis door Vietnam.
De oorsprong van de ‘Hotpot’ is een sudderende pot soepbouillon aan de eettafel met daarin een verscheidenheid aan ingrediënten.
Het zal duidelijk zijn, Hendriks heeft iets met eten.

DE AANLOOP

De AANLOOP is een tweewekelijkse podcastshow die ik produceer in het kader van mijn komende foto-expositie. Wederom in samenwerking met het Haags Rotterdams fotocollectief ‘Celebrating Photography’. De aftrap is 1 oktober 2022 in het voormalige klooster Duinzigt, te Oegstgeest. Wil je mijn tocht naar deze expo ervaren? Luister dan onderstaande podcasts. En beter nog, kom 1 oktober langs op de vernissage van Celebrating Photography.

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 7 & 8


Deze podcast heeft misschien wat minder te maken met mijn expo in oktober van dit jaar…
Soms word je in het fotografisch zakelijk leven geconfronteerd met zaken waar je niet direct op zit te wachten. In dit geval heb ik het over de aankondiging van het cameramerk Nikon. Ze gaan stoppen met de productie van spiegelreflexcamera’s. Hoe dat bij mij binnenkwam en wat dat voor gevolg voor mijn equipement is geweest, kun je horen in de Aanloop nummer 6. Snel luisteren dus!
DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 6

Deze podcast heeft misschien wat minder te maken met mijn expo in oktober van dit jaar…
Soms word je in het fotografisch zakelijk leven geconfronteerd met zaken waar je niet direct op zit te wachten. In dit geval heb ik het over de aankondiging van het cameramerk Nikon. Ze gaan stoppen met de productie van spiegelreflexcamera’s. Hoe dat bij mij binnenkwam en wat dat voor gevolg voor mijn equipement is geweest, kun je horen in de Aanloop nummer 6. Snel luisteren dus!

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 5

De Aanloop nummer 5 alweer. Ja en het is natuurlijk opgevallen dat er wat meer tijd tussen de uitzendingen ligt. Dat klopt, want tijdens de vakantieperiode is gebleken dat het luisteren naar Job Hendriks iets minder urgent blijkt te zijn. Ik zou hem ook even aan de kant schuiven 😉
Vanaf nu wordt en blijft het 1x in de 3 weken. Dat moet aardig uitkomen richting de 1 oktober. De tijd tikt intussen toch wel door. Goed, deze keer ben ik nog los van de worstelingen wat ik precies wil gaan doen in gesprek met collega Henry. Nieuwsgierig? VOORAL GAAN LUISTEREN!

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 4

Tja, soms kan het zo maar een paar dagen langer duren. Excuses natuurlijk, maar ook wel weer een beetje grappig. Ik blijk fans te hebben die vragen: “Hé, waar blijft de podcast?” Hartstikke terecht natuurlijk, want wanneer je 1x in de 14 dagen roept met een gesproken verhaal te komen, moet je er ook aan voldoen. Goed, hierbij dan, een podcast over mijn tocht naar de aftrap van de expositie op 1 oktober 2022. O ja, dit is DE AANLOOP nummer vier en gaat over papier.

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 3

Mijn – tot nu toe – vaste luisteraars, had ik in de laatste podcast toegezegd, langs een vakbroeder op de koffie te gaan. Deze belofte wordt dan ook deze podcast ingelost. Swaep, Hans Swaep! Illustrator en beeldend kunstenaar. Met deze goede vriend mag ik graag bomen over de waan van de dag. Zaken die ons bezighouden en lekker zeiken op alles wat niet in onze denkwijze past. Echter ons gemopper gaat veelal gepaard met de welbekende knipoog.
Goed, op de koffie bij Hans dus en een gesprek dat ook over zijn inspirators ging. Geloof mij, een heerlijke ‘Breek in de week’, zo’n koffiemoment.

DE AANLOOP van Job Hendriks

DE AANLOOP - 2

DE AANLOOP 2 is een feit. De zoektocht naar het juiste beeld is gestart. Tijdens de eerste shoot merk ik dat ik nog lang niet tevreden ben. Slaat de twijfel nu al toe? Kortom, 1 oktober komt dichterbij en ik ben nog volop op zoek naar het juiste gevoel. Een goed moment om weer eens in de boeken van mijn grote voorbeelden te duiken. De komende 10 minuten gaat dus deels over belangrijke personen in mijn bestaan als fotograaf. Ik kan ieder geval meegeven dat mijn hart er sneller van ging kloppen. Luisteren dus!

MikstMedia Podcast Programma Makers - Job Hendriks

DE AANLOOP - 1

De zoektocht voor een nieuwe fotoexpositie is niet een dingetje dat je even een paar weken van tevoren bedenkt. Het begint – zoals elk nieuw idee – het vinden van de juiste inspiratie. Dat is voor mij als fotograaf, filmmaker en podcaster echt niet anders. Sommigen zeggen wel eens “Hendriks schudt het zo uit zijn mouw…” Ja voor een ander iets bedenken is niet het grootste probleem. Maar voor jezelf iets acceptabels neerzetten is een lastig en vooral traag proces. Tijdens mijn zoektocht naar het juiste beeld slaat de twijfel soms ongenadig toe. Ook al loop ik al even mee, dan toch hink ik vaak op meer dan twee gedachten. Wil je weten hoe ik dit pad bewandel? Luister dan de komende periode naar ‘De Aanloop’

Er was eens…

GOOODMORNING VIETNAMMMM

Ooit is het ergens ontstaan. Podcasten komt niet uit de lucht vallen. Het fenomeen ontstond in 1997. Het was niet Adam Curry die mijn liefde voor de radio deed opbloeien, maar hij behoort zeker tot één van de aanjagers van ‘Radio op Afroep’. Wil je weten waar het begon? Luister dan maar snel naar deze podcast!

Celebrating Photography

Celebrating Photography is een Haags Rotterdams fotocollectief van tien Zuid Hollandse fotografen. Aanvankelijk zouden zij voor drie maanden exposeren in het voormalig klooster Duinzigt, Centrum voor Ondernemen. Omdat Corona roet in het eten gooide in de openstelling van de expositie werd deze expo verlengd met vijf maanden. Tevens hebben de fotografen de gelegenheid gekregen om virtuele rondleidingen te geven via de site. Reden voldoende om hier ook een podcastserie van te maken.

MIEKE SNEPVANGERS INTERVIEWT JOB HENDRIKS

In de loop van 2021 heb ik elke twee weken een interview met een fotograaf van Celebrating Photography, het Haags Rotterdams Fotocollectief. In de aftrap voor deze serie word ik als eerste zelf bevraagd door mijn zeer gewaardeerde collega Mieke Snepvangers.

EEN GOED GESPREK MET PETER TRIMBOS

Nummer twee in de podcastserie is Peter Trimbos. Een fotograaf pur sang, die met zijn carrièrewendingen gelijkenissen met die van mij vertoont. Kortom, Trimbos ontkomt niet aan mijn collegiale vragenvuur. Prachtig om te horen hoe hij in het beeldende leven als pro staat.

Asha Gaalman, een bijzondere fotograaf

Asha Gaalman Goerbien. Een warme en kleurrijke persoonlijkheid die je beter wilt leren kennen. Rotterdam is haar werkgebied. Daar ben ik dan stiekem een beetje jaloers op. Goed, misschien moet je gewoon naar haar bijzondere verhaal luisteren. Word je vrolijk van.

IN DE BAN VAN HAN, portretfotograaf

Gesprek nummer vier. Een portretfotograaf die wat later in het vakgebied is gestapt en nog heel veel plannen uit wil werken. Ik hoor in deze Leidse fotograaf Han de Bruin, in deze podcast uit. Een goedlachse man, met volledig eigen kijk op het leven.

Met 'Snep' raak je nooit uitgepraat

Voor mij is dit wel een heel bijzondere fotograaf. We huren elkaar met de regelmaat in, zodra er een wat grotere productie om de hoek komt. Het is mooi om te zien dat ze een gave heeft om mensen op de set gerust te stellen. Dat zie je ook in haar werk terug. Geweldige collega!

Een bijzonder gesprek met Ingrid Voncken

Het vijfde gesprek al weer in de serie die ik voor Celebrating Photorgraphy produceer. Een bijzondere collega, dat mag maar even gezegd zijn. Ik heb het over Ingrid Voncken, fotograaf, creatieve goudsmid en stylist. Een gesprek met Voncken is meer dan de moeite waard.

De fotocarrière van Henry Badeloe

De fotocarrière van Henry Badeloe begon als amateur filmmaker op de lagere school. Een toekomst als regisseur zag de uit Suriname afkomstige Badeloe voor zich. Financieel bleek dit lastig haalbaar. De jonge Henry ontdekte het vak van fotograaf.

Een prettig interview met Hein Athmer

De achtste fotograaf aan het woord. De voormalig bedrijfsconsultant wilde weer terug naar waar hij ooit gestart was. Tijdens zijn studie begon hij bij de lokale krant als fotograaf. Dit leverde hem naast kennis ook zijn apparatuur op. Op zijn 50ste moest het roer om.

Fotograaf nummer 9: Yvonne Körver

Een zachtaardige vrouw die het vak van fotograaf heel goed beheerst. Weet ook technisch gezien waar het allemaal over gaat. Körver opereert met haar studio in de Bollenstreek. Geen gek idee dus dat zij zodra het even kan, tussen de kleurenpracht van tulpen te vinden is.

Fotograaf met hoog bereik Jan-Evert Zondag

Deze vooral technisch goed onderlegde luchtfotograaf is ooit begonnen als in het theater.  ‘Johnny Sunday’, zoals ik hem graag noem, heeft ook dezelfde inspirator als ik: ‘Pan Sok!’ Een van de belangrijkste Nederlandse grondleggers van de podiumfotografie.

HET LAATSTE GESPREK met Fred van Zwieten

De expositie komt ten einde. De basis van deze Celebrating Photography lag bij het netwerk van deze fotografen, BNI Den Haag, waarvan de meesten lid zijn. Een goed gesprek met Mieke, de initiatiefsneemster van CP, en het voormalig opperhoofd van de BNI Den Haag, Van Zwieten…

BNI Vuurbaak Oegstgeest

BNI is de grootste netwerkorganisatie ter wereld. Job is lid van netwerkafdeling ‘Vuurbaak’ in Oegstgeest. Zo’n netwerklocatie heet bij BNI een chapter, waar Job reeds diverse functies heeft vervuld, waaronder chapterdirecteur en op het moment van dit schrijven is hij trainingscoördinator. Er is in 2021een podcastserie samengesteld om de leden van dit chapter wat beter te leren kennen en uiteraard een stukje podium te geven. Een selectie hiervan vind je hieronder op deze pagina.

 

De selectie hieronder is gepubliceerd voor de ondernemers van BNI Vuurbaak ter ondersteuning van hun bedrijfspresentatie, die inmiddels voorbij is.

INTERVIEW JAAP KEIJZER VAN KEIJZER VVE BEHEER

In 2021 is netwerken met de toen opgelegde covid-berperkingen nog belangrijker geworden. Iedereen werkt op afstand en dus vooral digitaal. Maar op afstand werken als VVE beheerder is voor de goede klantrelatie niet altijd even handig. Je gezicht laten zien via een webcammetje wordt niet gewaardeerd. Er wordt van je verwacht langs te komen wanneer dat nodig is. Aangezien Jaap Keijzer service in een hoog vaandel heeft staan, is hij dan ook vaak onderweg.

een PRETTIG geSprek met GEMMA OUDE VELDHUIS

Volgens Gemma is effectief en plezierig communiceren nog zo makkelijk niet. We doen het de hele dag onbewust, zonder dat je je soms realiseert hoe de boodschap overkomt. Met iedereen om je heen: klanten, collega’s, werknemers en personen in jouw privéleven. Reden voldoende om eens met Oude Veldhuis in gesprek te gaan. Dat heb ik geweten en het interview nam een wending aan die ik niet even niet zag aankomen. Een prettig gesprek.

PATRICK WIJNEN, DE MAN ACHTER AUTOSCHADEPLAN

Dat een autoschade nooit verwacht en ook nooit gelegen komt kan Patrick Wijnen beamen. Hij is namelijk het brein achter AutoSchadePlan. Een bedrijf dat in het gat duikt van de soms stroperige schadeafhandeling die een aanrijding met zich mee kan brengen. Daarnaast coacht hij ook chauffeurs van transportbedrijven om schades aan het wagenpark tot een minimum te beperken. Ruim 35 ervaring in de automotive levert de opdrachtgever dus simpelweg geld op.

Ook MikstMedia heeft de beroemde disclaimer…

Zoals bij veel publicaties van digitale producties is ook MikstMedia als producent/uitgever niet verantwoordelijk voor de inhoud van de
gepubliceerde podcasts of andere digitale media op deze site.
Aan de inhoud van deze producties kunnen eveneens geen rechten worden ontleend. 

De sprekers/presentatoren/samenstellers zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de podcasts of andere digitale media.
MikstMedia kan op generlei wijze voor welke inhoud dan ook, ter verantwoording worden geroepen.
Alle podcasts of andere digitale media zijn met instemming van de geïnterviewden gepubliceerd.

MikstMedia is een handelsnaam van D-Signs BV.

De algemene voorwaarden van D-Signs BV zijn gedeponeerd bij de kamer van Koophandel te ’s Gravenhage onder nummer D37-2419.