Journalist Auteur Podcaster

André Vermeulen

ANDRÉ VERMEULEN begon in 1975 als leerling-journalist op de stadsredactie van de Haagsche Courant. Drie andere dagbladen volgden voordat hij bij het ANP tot de sterverslaggevers ging behoren. Daar bestond toen nog de Radionieuwsdienst, die later naar de NOS verhuisde. Eind vorige eeuw werd hij hoofdredacteur van een maandblad voor ondernemers. In 2012 koos Vermeulen zelf voor het ondernemerschap.

“Omroepen twijfelen en treuzelen maandenlang of ze iets willen uitzenden.
Met een podcast kun je meteen aan de slag”

Chris Bajema, dé Nederlandse podcastpionier, in Villamedia Magazine, augustus 2021

Het had niet veel gescheeld of André Vermeulen was voor de radio gaan werken in plaats van voor de krant. Als jong verslaggever koos hij voor de grotere diepgang, die dagbladen doorgaans bieden ten opzichte van radio, waar een nieuwsitem vaak niet langer duurt dan twee minuut dertig. Het werd dus de Haagsche Courant, die in 2005 helaas opging in het Algemeen Dagblad.

Een volgende stap kwam uit bij het ANP, het nationale persbureau, dat ook vanuit Den Haag opereert. Daar bekwaamde Vermeulen zich in economie en politiek. Waarom? Omdat beide abstracties heel concreet bepalen wat er in Nederland gebeurt, althans op heel veel terreinen. Na zo’n zestien jaar op en rond het Binnenhof verslag te hebben gedaan van tal van grote en kleinere gebeurtenissen en ontwikkelingen onder de kabinetten-Van Agt, Lubbers en Kok, verruilde Vermeulen het hectische bestaan in de Haagse stoofpot voor het hoofdredacteurschap van magazine Ondernemen!, een opinieblad voor mkb-ondernemers, dat in 2010 sneuvelde in de banken- en eurocrisis.

Samenstelling van biografieën en bedrijfsgeschiedenissen vormde een nieuw hoofdstuk in Vermeulens loopbaan. Sindsdien publiceerde hij vier boeken: de roerige geschiedenis van de VVD in de Tweede Kamer, de historie van een horecafamilie uit Gouda, de lotgevallen van een wethouder/zakenman uit Roermond, die nog net niet in de gevangenis belandde, en de biografie van een Friese burgemeester die door de nazi’s werd vermoord, omdat hij niet in de pas wilde lopen met het Hitlerbewind in Nederland. Het vijfde boek, dat in 2023 verschijnt, handelt over een Amsterdamse bank die in de Tweede Wereldoorlog werd misbruikt door de Duitse bezetter om de Joden van hun bezittingen te beroven voordat ze naar de dodenkampen werden afgevoerd.

Met de productie van podcasts sinds 2021 geven Vermeulen & Hendriks uitvoering aan een lang vervlogen jongensdroom.

 

Direct contact met André

+316 14 65 09 42

CONTACT MET MIKSTMEDIA

Je hebt je telefoonnummer opgegeven

13 + 2 =

Realisatie site: JOB HENDRIKS Beeldmarketing