De podcasts van André Vermeulen

De eerste podcast van Vermeulen dateert van april 2021. Simpel opgenomen met een iPhone. Premier Rutte was bijna gevallen over zijn eigen leugens, maar wist toch iedereen in te pakken en uiteindelijk een vierde kabinet samen te stellen. In de zomer volgde nummer twee over een Gooise wijnhandel en z’n rosés. De derde richtte zich in de herfst op het Kamerlid Liane den Haan, die het financieel wel erg goed geregeld heeft voor zichzelf. Vanaf februari 2022 verschijnt  minimaal twee keer per maand op vrijdagavond een nieuwe aflevering van Actueel Gekrakeel.

Actueel gekrakeel

Niet eerder is de Nederlandse ‘samenleving’ zó op drift geraakt als in de afgelopen twintig jaar. Politieke en religieuze moorden, uit de hand gelopen drugscriminaliteit, de Nieuwe Woningnood, een verwaarloosd Defensie, het wegzakkend onderwijs, de uitgedunde zorgsector, het Kafkaëske CO2-monster, de splijtzwam  coronapandemie, het is een georganiseerde bende. Hierover gaat Actueel Gekrakeel de komende maanden.

Kleinkind koopt vinyl

Opa draaide in zijn jonge jaren muziek af van grammofoonplaten. Hoe ouderwets. Maar zijn kleinkinderen doen het ook sinds een aantal jaren. En het worden er steeds meer. Net als van Facebook keert de jeugd zich af van streaming. Te onpersoonlijk, vinden veel scholieren en twintigers. En, wie hoor je eigenlijk drummen in dat vette nummer?

Bank plukt zzp’er kaal

Uw columnist… André Vermeulen

Een zzp’er die over de grens gaat wonen, maar in Nederland blijft werken, moet bij ABNAMRO ineens 123 euro per maand aan ‘tarifering’ betalen. De bank beweert dat zij fraudeonderzoek doet en dat moet jij betalen. Alsof er miljoenen over je bankrekening buitelen zodra je in Antwerpen woont in plaats van Breda.

Poetin straks kat in het nauw

Uw columnist… André Vermeulen

Het systematisch plat bombarderen van Syrië in 2015 blijkt nu de generale repetitie te zijn geweest voor de Blitzkrieg tegen Oekraïne. Maar, heel lang zal Poetin het niet volhouden. Ruslands deviezen zijn door het Westen tot monopolygeld gedegradeerd. Niet de NAVO maar de EU knijpt Moskou af. Dan kan Poetin een kat in het nauw worden. En die maakt meestal rare sprongen.

Illustratie Noma Bar, Londen

Stikstofnonsens

Uw columnist… André Vermeulen

We worden collectief in de maling genomen door D66 met maatregelen tegen klimaatverandering. Dat stelt oud-politicus en biochemicus professor doctor Ronald Plasterk (PvdA) in zijn wekelijkse columns in De Telegraaf. “Minister Rob Jetten weet niet eens het verschil tussen stikstof en kooldioxide. Dat kost de belastingbetaler tientallen miljarden euro’s”.

GAS GAS GAS


Uw columnist… André Vermeulen

Energievoorziening was vroeger een overheidstaak. In 2004 kwam daar een einde aan. Nederland moest de levering van elektriciteit en gas aan ‘de markt’ overlaten van de Europese Commissie in Brussel. We zien nu waartoe dit kan leiden: exorbitante prijsstijging

MINISTER PRESIDENT...

Uw columnist… André Vermeulen

Minister-president Rutte wil voor de vierde keer premier worden. Gaat hem dat lukken? Hij is zeker niet kansloos, maar er is nog een andere functie, waarin hij wellicht nog meer macht kan uitoefenen.

WIJNCAST

Uw interviewer… André Vermeulen

Drieëndertig jaar geleden nam Rob Wesseling in het Gooise Laren een wijnhandel over. Anno 2021 behoort Wijnkoperij Wesseling tot de mooiste wijnwinkels van het land. Rob koopt de meeste wijnen rechtstreeks in bij chateau of domein. Wij spreken hem over zijn forse assortiment rosés, waarvan de meeste uit Zuid-Frankrijk komen. Luister naar André Vermeulen en Rob Wesseling in een Kwartiertje Côte d’Azur.

LIANE DEN HAAN

Uw columnist… André Vermeulen

Voormalig ANBO-directeur Liane den Haan werd in 2020 bij 50Plus de opvolgster van Henk Krol. Bij de ANBO werd zij uitgekotst, dus ze moest wat. Het Kamerlidmaatschap kwam haar heel goed uit. Ook als zij niets doet, toucheert Liane de komende jaren vele honderdduizenden euro’s. Dat ze enkele weken na haar beëdiging als volksvertegenwoordiger alweer opstapte bij 50Plus, daartoe had zij voor de verkiezingen al besloten.

Ook MikstMedia heeft de beroemde disclaimer…

Zoals bij veel publicaties van digitale producties is ook MikstMedia als producent/uitgever niet verantwoordelijk voor de inhoud van de
gepubliceerde podcasts of andere digitale media op deze site.
Aan de inhoud van deze producties kunnen eveneens geen rechten worden ontleend. 

De sprekers/presentatoren/samenstellers zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de podcasts of andere digitale media.
MikstMedia kan op generlei wijze voor welke inhoud dan ook, ter verantwoording worden geroepen.
Alle podcasts of andere digitale media zijn met instemming van de geïnterviewden gepubliceerd.

MikstMedia is een handelsnaam van D-Signs BV.

De algemene voorwaarden van D-Signs BV zijn gedeponeerd bij de kamer van Koophandel te ’s Gravenhage onder nummer D37-2419.